O săptămână de rugăciune – 6

Posted: aprilie 6, 2012 in Meditaţie
Etichete:, ,

Moise s-a rugat Domnului Dumnezeului său şi a zis: „Pentru ce să se aprindă, Doamne, mânia Ta împotriva poporului Tău, pe care l-ai scos din ţara Egiptului cu mare putere şi cu mână tare? […] Adu-Ţi aminte de Avraam, de Isaac şi de Israel, robii Tăi, cărora le-ai spus, jurându-Te pe Tine însuţi: „Voi înmulţi sămânţa voastră ca stelele cerului, voi da urmaşilor voştri toată ţara aceasta, de care am vorbit, şi ei o vor stăpâni în veac.” Şi Domnul S-a lăsat de răul pe care spusese că vrea să-l facă poporului Său. Exod 32

O referință ce revine cu pas greu în sufletul meu în zilele acestea este cea din Iacov 4 ( … şi nu aveţi, pentru că nu cereţi sau cereţi, şi nu căpătaţi, pentru că cereţi rău, cu gând să risipiţi în plăcerile voastre … ). Să presupunem că am reușit să trec testul din Iacov 4 și încerc să părăsesc incinta sălii de examen, dar cum am ieșit pe ușă cu nota de trecere, mă izbesc de o altă evaluare: descurajarea. De multe ori mă descurajez singur și îmi pun bețe în roate pentru că ajung să cred că dorințele mele sunt prea pretențioase. Cine-s eu să cer de la Dumnezeu imposibilul? Un punct pierdut în univers să atenteze la supremația Lui? Și totuși, în bunătatea Lui, se lasă înduplecat de dorințele sfinte. Oare chiar așa de tare ardea mânia lui Dumnezeu că voia să-și niminească poporul Său? Cam … da! Moise era foarte conștient de puterea Lui pentru că fusese martorul principal în Egipt și, chiar, mesagerul Puterii înaintea faraonului. Cu toate acestea, se încumetă și cere milă, iertare pentru Israel. El? Un om? Să înduplece inima lui Dumnezeu?  Chiar așa!

Şi orice vom cere vom căpăta de la El, fiindcă păzim poruncile Lui şi facem ce este plăcut înaintea Lui. 1 Ioan 3;
Îndrăzneala pe care o avem la El este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă. Şi, dacă ştim că ne ascultă, orice I-am cere, ştim că suntem stăpâni pe lucrurile pe care I le-am cerut. 1 Ioan 5.

Haideți împreuna să-i dăm slavă și cinste și onoare tocmai prin cererile noastre sfinte, prin cererile de calibru. Astel Dumnezeu își va arăta Slava în viețile noastre – o slavă direct proporținală cu grandoarea cererilor și dorințelor noastre.

Heaven’s gates are not so highly arched as princes’ palaces; they that enter there must go upon their knees. Daniel Webster

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s