O săptămână de încurajare – 1

Posted: aprilie 16, 2012 in Devoţiune
Etichete:, , , ,

Există momente retrospective când te gândești la cine îți influentează viața, care îți sunt prietenii a căror opinie te afectează cel mai mult, care sunt stâlpii după care te ghidezi. Românii te etichetează direct și te șablonează caracterial ca fiind asemănător cercului din care aparții – ești la fel ca ceilalți! Tragedia unor tineri este simplul fapt că au aterizat în cercul care nu-i reprezintă, care nu li se potrivește sub nicio formă – aici mă refer la comunitățile mici, restrânse unde alegerea devine practic imposibilă, iar implicarea trebuie să fie maximă pentru că așa cere Partidul. Se sacrifică suflete, aspirații și chiar vieți. Se sacrifică fericirea și vitalitatea unora pentru că trebuiesc integrați neapărat.
Dumnezeu, deobicei, preferă să lucreze prin oameni decât să facă minuni, astfel încât să depindem unii de alții prin părtășie, Rick WarrenFoarte adevărat ce zice Warren, însă vreau să subliniez un lucru pe care foarte puțini tineri îl mai au în vedere în ultimul timp: solitudinea. Dacă ați citit cartea Disciplinele spirituale a lui Foster, vă veți aminti că solitudinea este tratată ca o disciplină. Ce legătură are cu tot zbucimul ăsta, cu toata căutarea unei identități reale neinfluențată de părerile subiective ale prietenilor? Timpul personal cu tine și cu Dumnezeu este catargul unei corăbii puternice cu care vei putea înfrunta furtunile vieții. Îmi place așa de mult cum David spune: Da, suflete, încrede-te în Dumnezeu, căci de la El îmi vine nădejdea (Psalmul 62). El stă de vorba cu sine însuși. Se încurajează, își stimulează sufletul să privească la Dumnezeu.
Tineri suntem și dacă nu știm să ne ținem singuri pe linia de plutire și să avem o convingere personală forte, să nu ne înșelăm că întrun grup vom fi capabili să ne distingem. Ne vom pierde identitatea, ne vom omogeniza cu anturajul. Vă încurajez să găsiți timp pentru voi și să stați de vorbă sincer cu sufletul vostru și cu Dumnezeu!

Nu trăiți ca să respirați! Respirați ca să trăiți!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s